De in Amsterdam opgegroeide Stacey Gray Person is een getalenteerde singer-songwriter en producer. Deze alleskunner heeft dankzij zijn passie voor muziek en doorzettingsvermogen in de afgelopen jaren zichzelf ontwikkeld tot een allround artiest.

De liefde voor muziek is er bij Stacey Gray al op jonge leeftijd ingegoten, hij groeide op binnen een muzikale familie en zo was het al snel duidelijk dat hij muziek wilde maken. Stacey Gray was altijd al dol op muziek, als kleine jongen liep hij met zijn moeder over de markt en zag hij straatmuzikanten spelen en zingen, dit vond hij geweldig.

Vastberaden heeft Stacey Gray in de afgelopen jaren hard gewerkt om zijn doelen te bereiken. Nu produceert hij naast zijn eigen muziek, ook muziek van andere artiesten. Naast het produceren van muziek heeft hij zich ontwikkeld tot een getalenteerd schrijver. Zo heeft Stacey Gray meerdere singles op zijn eigen naam staan, zoals de nummers ‘Boogle’ en ‘OMG’.

Door de afgelopen jaren professioneel bezig te zijn geweest in de muziekindustrie, heeft hij al velen doen laten genieten van zijn muziek. Eén van zijn eerste hits was geïnspireerd door de, toen die tijd, hippe ‘snapback caps’. Stacey Gray haalt zijn inspiratie voor het schrijven van nieuwe nummers uit het leven. Momenten die hij meemaakt, om zich heen ziet gebeuren maar ook van dichtbij voelt, zijn de inspiratiebronnen voor het maken van muziek. Muziek maken is daarom zijn uitlaatklep en op deze manier probeert Stacey Gray nummers te schrijven waar menig mens zich in kan vinden of energie uit kan halen.

Naast zijn passie voor muziek, houdt Stacey Gray zich ook bezig met het maken, schrijven en regisseren van short movies en videoclips. De bekende videoclip ‘Bonnie & Clyde’ van zanger Gio staat onder andere op zijn naam maar ook voor zijn nummer ‘OMG’ heeft hij zijn eigen videoclip geregisseerd. Daarnaast werkt Stacey Gray ook samen met de gemeente Amsterdam en heeft hij zich ingezet voor maatschappelijke projecten. In de short movie Niet Meer Alleen * behandelt hij het thema mantelzorg. Zijn laatste short movie Incasso** is in december (2019) uitgekomen, in deze film wordt het leven van een ex-gevangene omschreven. Beide films zijn genomineerd voor een prijs op het Amsterdams Buurtfilmfestival.

Stacey Gray brengt veel tijd door in zijn studio, zijn creativiteit en talent motiveert hem om bezig te zijn met het maken van nieuwe muziek. Dag in dag uit. Zijn muziek is momenteel te beluisteren op Spotify, Itunes, Deezer, Tidal, en andere muziekplatforms. Ook zijn videoclips en short movies zijn te bekijken op YouTube. Blijf hem volgen op zijn Social Mediakanalen om zijn nieuwste muziek te ontdekken.